loadingimg

Wczytuję dane...
  • Załóż konto
  • Użytkownicy online: 0
  • Aktualny czas:
Dzika Róża skórka mielona - 200g
    •  
    • poprzedni produkt
    • następny produkt
    •  
21,90 zł.
Dostawa już od 4,90 zł; Kurier - 7,90 zł.
Produkt dostępny
  • Producent: Sanbios
  • Wysyłamy w terminie: 1-2 dni roboczych

średnia: 0.0  ocen: 0
  • Opis produktu
  • Opinie o produkcie

Dzika Róża skórka mielona

Skórka Dzikiej Róży jest jednym z najbogatszych w Polsce źródeł naturalnej witaminy C, która bierze udział w wielu bardzo ważnych dla organizmu procesach. Jest to czysta skórka z Dzikiej Róży (Rosa canina), która została zmielona do postaci proszku.

Mielone skórki Dzikiej Róży, dzięki odpowiedniemu procesowi mielenia i suszenia można pić przez cały rok. Herbata z Dzikiej Róży w okresie jesienno-zimowym stanowi doskonały i bardzo bogaty w witaminę C napój rozgrzewający, natomiast latem może być smacznym i zdrowym napojem orzeźwiającym zawierającym wiele mitamin i minerałów.

Owoc Dzikiej Róży to:

  • naturalne źródło błonnika (rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego),
  • źródło naturalnej witaminy C i witamin z grupy A, B, E, K oraz flawonoidów, które chronią witaminę C przed jej rozkładem.

Skład:

Dzika Róża (Rosae canina) skórka mielona - 100%.

  • Dzika Róża nie zawiera żadnych dodatków smakowo-zapachowych.
  • Dzika Róża posiada tylko i wyłącznie czyste, suszone, zmielone owoce Dzikiej Róży.
  • Jedna czubata łyżeczka proszku z dzikiej Róży (5g) zawiera ok. 100mg czystej naturalnej witaminy C co daje 125% dobowego zapotrzebowania.
Składniki aktywne w dobowej porcji maksymalnej (3 łyżeczki - 15g proszku):
- naturalna witamina C - 300mg, co stanowi 375% dobowego zapotrzebowania.

Sposób przygotowania:

Napar z dzikiej Róży:

- 1 łyżkę zmielonej skórki Dzikiej Róży należy zaparzać w szklance wrzątku pod przykryciem przez ok. 5 minut, a następnie należy odcedzić zaparzony napar. Dla smaku można dodać malin, miodu, cytryny itp.

Bezpośrednio:

- 2-3 razy dziennie po 1 łyżeczce przed jedzeniem, obficie popijając. 

Zmieloną skórkę Dzikiej Róży można także dodawać do jogurtów, musli, zup lub innych produktów spożywczych.

Ważna informacja:

Pełny owoc dzikiej Róży, oprócz skórki i nasion, zawiera także "kłującą watę". W czasie procesu technologicznego, podczas oddzielania skórki od nasion ta "kłująca wata" jest przesiewana przez specjalne sita, jednak mimo to czasami niewielkie ilości tej waty mogą znaleźć się w produkcie. Oczywiście "wata" ta nie jest w żaden sposób szkodliwa (jest to część owocu). Jeśli jednak znajdziecie Państwo w swoim produkcie taką "watę" (zdarza się to bardzo rzadko) to proszę ją po prostu usunąć z opakowania.

Masa netto:
200g

Przechowywanie:

Zmieloną skórkę Dzikiej Róży należy przechowywać w suchym miejscu niedostępnym małym dzieciom oraz chronić przed światłem.

Wskazówki dotyczące bezpieczeństwa stosowania:

  • nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby.

Kraj pochodzenia:
Polska


Dzika Róża skórka mielona jest suplementem diety, który nie może być stosowany jako zamiennik zbilansowanej i zróżnicowanej diety. Zdrowy styl życia i zrównoważony sposób żywienia jest istotnym czynnikiem dla zachowania dobrego stanu zdrowia.


Zobacz także:
Herbaty ziołowe

Herbaty owocowo-ziołowe

  • 2016-01-18 09:12:39 - Magdalena

    Susz rewelacyjny do wszystkiego: jogurty, musli, owsianka, koktajle, herbatki, ciasta itd. Bardzo przydatny w zdrowo prowadzonej kuchni. Polecam!

    3

    Ocena 5.00

    3:
Produkty, które mogą Ciebie zainteresować
Osoby, które kupiły ten produkt wybrały również ...