loadingimg

Wczytuję dane...
  • Załóż konto
  • Użytkownicy online: 0
  • Aktualny czas:
Miód Manuka MGO 250+ 250g
    • następny produkt
    •  
95,00 zł.
Dostawa już od 4,90 zł; Kurier - 7,90 zł.
Produkt dostępny
średnia: 0.0  ocen: 0
  • Opis produktu
  • Filmy video

Miód Manuka MGO 250+ 250g

Naturalny, nowozelandzki miód Manuka z oznaczeniem MGO 250+, co oznacza, iż miód ten posiada minimum 250 mg/kg methylglyoxalu. Jest to podwyższona wartość tego składnika, dzięki któremu miód Manuka MGO cechuje się unikatowymi właściwościami prozdrowotnymi. Methylglyoxal to składnik naturalnie występujący w miodzie, ale tylko w miodach z Manuka MGO występuje w tak wysokich wartościach. Profesor Thomas Henle, który podjął się badań nad miodami Manuka MGO twierdzi, że dzięki methylglyoxalowi miód ten działa niezwykle korzystnie na poprawę funkcjonowania układu pokarmowego, odpornościowego oraz na stan skóry. Badania naukowe przeprowadzone przez profesora w 2008 roku na Politechnice w Dreźnie wykazały, że Miód Manuka MGO jest jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym odkryto tak duże stężenie tego składnika: na poziomie od 30 mg do ponad 800 mg/kg miodu! W zwykłych miodach stężenie methylglyoxalu waha się między 0-10 mg/kg (średnio 3 mg/kg miodu). Miód Manuka MGO oprócz wysokiej zawartości methylglyoxalu jest bogaty także w aminokwasy, mikroelementy i witaminy. Jego bogaty smak został połączony z ciepłym i aromatycznym zapachem nowozelandzkiego krzewu Manuka (łac. leptospermum scoparium), z którego wytwarzany jest miód Manuka. Wytwarzają go pszczoły, które żywią się nektarem z kwiatów krzewu Manuka, który rośnie na jednym z najczystszych terenów na ziemi, w Nowej Zelandii.

Zastosowanie:

Miód Manuka MGO 250+ z Nowej Zelandii działa bardzo pożytecznie na przewód pokarmowy, poprawiając i utrzymując w dobrym stanie jego prawidłowe funkcjonowanie. Spożywając regularnie miód Manuka MGO 250+ naturalnie wspomagamy naszą odporność organizmu przez co łatwiej obronimy się przed przeziębieniami i infekcjami górnych dróg oddechowych. Miód ten pomaga również przy popękanej i suchej skórze, łagodzi podrażnienia i świąd, wygładza i oczyszcza cerę. Można go stosować jako środek kosmetyczny, który nawilża, odżywia i regeneruje skórę poprawiając jej elastyczność. Dlatego miód stał się składnikiem wielu kremów, płynów do mycia twarzy i całego ciała, płynów do płukania i szamponów, które wzmacniają i regenerują włosy. Miód jest również składnikiem wielu maseczek i okładów. Miód Manuka MGO 250+ jak każdy miód można po prostu spożywać jako zdrowy dodatek do codziennej diety.

Warto wypróbować ten wspaniały, wyjątkowy miód i przekonać się o jego niezwykłych i niepowtarzalnych właściwościach, które bardzo korzystnie wpływają na nasz organizm, a szczególnie na układ pokarmowy, odpornościowy oraz na wygląd skóry. Spożywając regularnie miód Manuka MGO możemy być pewni, że dostarczamy organizmowi zdrowych, naturalnych i pożądanych składników, które nas wzmacniają, regenerują oraz naturalnie wspierają naszą odporność.

Właściwości:

Udowodniono, że im wyższe jest stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka MGO tym jego działanie jest silniejsze i bardziej korzystne, zwłaszcza na układ pokarmowy i odpornościowy oraz na stan skóry. Dlatego miód Manuka o wyższych stężeniach MGO (MGO 400+, MGO 550+) skutecznie wspomaga organizm przy leczeniu chorób związanych z układem pokarmowym takich jak zapalenie śluzówki jamy ustnej, zapalenie dziąseł, wrzody żołądka i dwunastnicy; infekcjach górnych dróg oddechowych takich jak zapalenie oskrzeli, krtani, gardła i kaszel; infekcjach wirusowych takich jak przeziębienie i grypa; chorób skóry takich jak trądzik i pryszcze, a także wspomagająco przy leczeniu trudno gojących się ran spowodowanych zakażeniami bakteryjnymi i odleżynach.

Spożywanie:
Miód Manuka MGO 250+ nie posiada specjalnego dawkowania, ale zalecane spożywanie tego miodu to: 1-3 łyżeczki, 3 razy dziennie, 20-30 minut przed posiłkiem.
Pamiętajmy, że jeśli zależy nam, aby substancje aktywne zawarte w miodzie Manuka trafiły do układu pokarmowego w jak największym stężeniu, to nie rozrzedzajmy go z wodą, gdyż jego siła oddziaływania na nasz organizm zostaje wtedy obniżona. Miód Manuka MGO jest produktem bezpiecznym i w 100% naturalnym.

Przeciwwskazania:
Miód Manuka MGO nie jest lekarstwem, ani jego zamiennikiem. Nie jest również suplementem diety lecz produktem spożywczym należącym do grupy żywności funkcjonalnej o wyjątkowych właściwościach prozdrowotnych. Według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) miodu Manuka nie należy podawać dzieciom, które nie ukończyły pierwszego roku życia. Nie powinny spożywać go również osoby, które posiadają nadwrażliwość i nietolerancje na miód ze strony układu pokarmowego oraz są uczulone na miód i produkty pszczele. Osoby, które chorują na cukrzycę powinny przed spożywaniem miodu Manuka MGO koniecznie skonsultować się w tej sprawie ze swoim lekarzem, gdyż miód zawiera duże ilości łatwo przyswajalnych cukrów - ok. 70-80% masy miodu (glukozy, fruktozy, maltozy).

Wszystkie porady zamieszczone w tym artykule mają charakter wyłącznie informacyjny i nie mogą być traktowane jako fachowa porada lekarska oraz zastępować kuracji leczniczej zaleconej przez lekarza. Nie mogą być również podstawą do przeprowadzenia samodiagnozy stanu swojego zdrowia. W przypadku leczenia chorób lub w razie problemów ze zdrowiem należy skonsultować się z lekarzem i pozostawać pod jego stałą opieką.

Skład:
100% naturalny Miód z krzewu Manuka z Nowej Zelandii o oznaczeniu MGO 250+. Miód Manuka nie jest poddawamy żadnym procesom przetworzenia ani chemizacji.

Pojemność netto: 250 g
Słoiczek o pojemności 250 g to najmniejsze opakowanie z oferty miodów Manuka MGO. Spożywanie 3 łyżeczek miodu dziennie wystarcza na około 2 tygodnie stosowania: 1 porcja = ok. 5g (łyżeczka do herbaty). W słoiku znajduje się ok. 50 porcji.

Przechowywanie:
Miód Manuka MGO należy przechowywać zamknięty w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Nie należy go wystawiać na bezpośrednie, długotrwałe działanie promieni słonecznych.

Producent:
Miód Manuka MGO® produkuje firma Manuka Health New Zealand Ltd, która posiada międzynarodowe i polskie badania potwierdzające ich zgodność z normami polskimi oraz normami Światowej Organizacji Zdrowia WHO. Jest firmą z ponad 40-letnim doświadczeniem w produkcji certyfikowanych miodów Manuka MGO oraz właścicielem znaku towarowego MGO®
. Każda partia miodów Manuka jest kontrolowana przez Graniczny Inspektorat Weterynaryjny oraz Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.


Miód Manuka MGO z Nowej Zelandii uzyskał prestiżowe nagrody: Eco Laur Konsumenta 2009, Perły Medycyny i Zdrowa Jakość, Laur Konsumenta - Odkrycie 2010, Laur Konsumenta - Odkrycie 2011, Laur Konsumenta - Grand Prix 2013. Miód Manuka ze względu na swoje dobroczynne właściwości uzyskał ogromny szacunek w medycynie ludowej Nowej Zelandii, a jego unikalna bioaktywność uczyniła z niego wielką sławę na całym świecie.

RMP                 medale miodow manuka             MGO


Miody Manuka o wyższych stężeniach methylglyoxalu (MGO):

Inne produkty z Manuka:


Więcej informacji o miodach Manuka:
Miód Manuka, co to jest?

Miód Manuka, właściwości.
Miód Manuka, zastosowanie.

Miód Manuka, dawkowanie.
Methylglyoxal

Krzew Manuka

Manuka Health

Produkty, które mogą Ciebie zainteresować
Osoby, które kupiły ten produkt wybrały również ...