loadingimg

Wczytuję dane...
  • Załóż konto
  • Użytkownicy online: 0
  • Aktualny czas:
Miód Manuka MGO 250+ 500g
    •  
    • poprzedni produkt
181,00 zł.
Dostawa już od 4,90 zł; Kurier - 7,90 zł.
Produkt dostępny
średnia: 0.0  ocen: 0
  • Opis produktu
  • Filmy video

Miód Manuka MGO 250+ 250g

Oryginalny, certyfikowany i 100% naturalny miód Manuka z Nowej Zelandii z oznaczeniem MGO 250+. Oznacza to, że posiada minimum 250 mg/kg methylglyoxalu, czyli podwyższoną wartość tego składnika, dzięki któremu miód Manuka MGO posiada tak szczególne właściwości prozdrowotne. Methylglyoxal (MGO) to składnik, który występuje naturalnie w miodach, lecz tylko w miodach Manuka MGO występuje w tak dużych stężeniach. Znany niemiecki naukowiec Profesor Thomas Henle, który prowadził badania nad miodami Manuka MGO ogłosił, że dzięki methylglyoxalowi miód ten oddziałuje bardzo korzystnie na poprawę funkcjonowania przewodu pokarmowego, układu odpornościowego oraz na stan skóry. Badania naukowe, które przeprowadził profesor w 2008 roku na Politechnice w Dreźnie dowiodły, że Miód Manuka MGO jest jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym odnaleziono tak wysokie nasycenie tego składnika: od 30 mg do ponad 800 mg/kg miodu! W innych (zwykłych) miodach stężenie methylglyoxalu kształtuje się na poziomie od 0-10 mg/kg (średnio 3 mg/kg miodu). Miód Manuka MGO oprócz wysokiej zawartości methylglyoxalu jest bogaty również w aminokwasy, mikroelementy i witaminy. Jego niezwykły smak został połączony z ciepłym aromatem nowozelandzkiego krzewu Manuka (łac. leptospermum scoparium), z którego wytwarzany jest miód Manuka MGO. Produkują go pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów krzewu Manuka, który rośnie na jednym z najczystszych terenów na ziemi, w Nowej Zelandii.

Zastosowanie:

Miód Manuka MGO 250+ wpływa bardzo korzystnie na poprawę funkcjonowania przewodu pokarmowego zachowując w dobrym stanie jego odpowiednie działanie. Spożywając regularnie ten miód naturalnie wspomagamy odporność naszego organizmu. Dzięki temu skutecznie chronimy się przed przeziębieniami i infekcjami szczególnie górnych dróg oddechowych. Miód Manuka MGO 250+ pomoże nam również przy popękanej i suchej skórze, złagodzi świąd i podrażenienia, wygładzi i oczyści cerę. Miodu tego możemy użyć także jako środka kosmetycznego, który nawilży, odżywi i zregeneruje naszą skórę poprawiając jej elastyczność. Dlatego miód stał się składową różnych kremów, płynów do mycia twarzy i ciała, preparatów do płukania oraz szamponów, które regenerują i wzmacniają włosy. Miód stał się także składnikiem wielu maseczek i okładów. Miód Manuka MGO 250+ możemy oczywiście spożywać jako zdrowy dodatek do wzbogacenia codziennej diety.

Właściwości:

Dowiedziono, że im wyższe nasycenie methylglyoxalu w miodach Manuka MGO tym jego działanie jest mocniejsze i korzystniejsze, zwłaszcza na przewód pokarmowy i układ odpornościowy, a także na stan naszej skóry. Miód Manuka o wyższych nasyceniach MGO (MGO 400+, MGO 550+) jeszcze silniej i skuteczniej wspomaga organizm podczas leczenia chorób przewodu pokarmowego takich jak wrzody żołądka i dwunastnicy, zapalenie dziąseł i śluzówki jamy ustnej. Jest bardzo skuteczny przy walce z infekcjami górnych dróg oddechowych takich jak zapalenie oskrzeli, krtani, gardła i kaszel oraz infekcjami wirusowymi jak przeziębienie i grypa. Miody Manuka o wyższych wartościach MGO stosuje się wspomagająco również przy leczeniu trudno gojących się ran zakażonych bakteriami oraz przy odleżynach, a także przy dolegliwościach skórnych takich jak pryszcze i trądzik.

Warto spróbować ten wspaniały, wyjątkowy miód i przekonać się o jego niezwykłych i niepowtarzalnych właściwościach, które bardzo korzystnie oddziałują na nasz organizm, szczególnie na przewód pokarmowy, układ odpornościowy oraz na wygląd skóry. Spożywając systematycznie miód Manuka MGO z Nowej Zelandii, możemy być pewni, że dostarczamy naszemu organizmowi zdrowych, naturalnych i pożądanych składników, które nas wzmacniają, regenerują oraz naturalnie wspierają odporność naszego organizmu.

Spożywanie:
Miód Manuka MGO 250+ nie posiada specjalnego dawkowania, jednak zalecane spożywanie tego miodu to 1-3 łyżeczki, 3 razy dzienie na 20-30 minut przed posiłkiem.
Pamiętajmy, aby substancje aktywne, które zawiera miód Manuka trafiły do przewodu pokarmowego w jak najwyższym stężeniu. W związku z tym nie rozrzedzajmy go z wodą ponieważ siła jego oddziaływania na nasz organizm zostaje wtedy obniżona. Miód Manuka MGO jest produktem bezpiecznym i w 100% naturalnym.

Przeciwwskazania:
Miód Manuka MGO nie jest lekarstwem, ani jego zamiennikiem. Nie jest również suplementem diety lecz produktem spożywczym należącym do grupy żywności funkcjonalnej o wyjątkowych właściwościach prozdrowotnych. Według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) miodu Manuka nie należy podawać dzieciom, które nie ukończyły pierwszego roku życia. Nie powinny spożywać go również osoby, które posiadają nadwrażliwość i nietolerancje na miód ze strony układu pokarmowego oraz są uczulone na miód i produkty pszczele. Osoby, które chorują na cukrzycę powinny przed spożywaniem miodu Manuka MGO koniecznie skonsultować się w tej sprawie ze swoim lekarzem, gdyż miód zawiera duże ilości łatwo przyswajalnych cukrów - ok. 70-80% masy miodu (glukozy, fruktozy, maltozy).

Wszystkie porady zamieszczone w tym artykule mają charakter wyłącznie informacyjny i nie mogą być traktowane jako fachowa porada lekarska oraz zastępować kuracji leczniczej zaleconej przez lekarza. Nie mogą być również podstawą do przeprowadzenia samodiagnozy stanu swojego zdrowia. W przypadku leczenia chorób lub w razie problemów ze zdrowiem należy skonsultować się z lekarzem i pozostawać pod jego stałą opieką.

Skład:
100% naturalny Miód z krzewu Manuka z Nowej Zelandii o oznaczeniu MGO 250+. Miód Manuka nie jest poddawamy żadnym procesom przetworzenia ani chemizacji.

Pojemność netto: 500 g
Słoik o pojemności 500 g to średnie opakowanie z oferty miodów Manuka MGO. Spożywanie 3 łyżeczek miodu dziennie wystarcza na około 4 tygodnie stosowania: 1 porcja = ok. 5g (łyżeczka do herbaty). W słoiku znajduje się ok. 100 porcji.

Przechowywanie:
Miód Manuka MGO należy przechowywać zamknięty w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Nie należy go wystawiać na bezpośrednie, długotrwałe działanie promieni słonecznych.

Producent:
Miód Manuka MGO® produkuje firma Manuka Health New Zealand Ltd, która posiada międzynarodowe i polskie badania potwierdzające ich zgodność z normami polskimi oraz normami Światowej Organizacji Zdrowia WHO. Jest firmą z ponad 40-letnim doświadczeniem w produkcji certyfikowanych miodów Manuka MGO oraz właścicielem znaku towarowego MGO®
. Każda partia miodów Manuka jest kontrolowana przez Graniczny Inspektorat Weterynaryjny oraz Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.


Miód Manuka MGO z Nowej Zelandii uzyskał prestiżowe nagrody: Eco Laur Konsumenta 2009, Perły Medycyny i Zdrowa Jakość, Laur Konsumenta - Odkrycie 2010, Laur Konsumenta - Odkrycie 2011, Laur Konsumenta - Grand Prix 2013. Miód Manuka ze względu na swoje unikatowe i wyjątkowe właściwości prozdrowotne uzyskał ogromny szacunek w medycynie ludowej Nowej Zelandii, a jego unikalna bioaktywność uczyniła z niego wielką sławę na całym świecie.

RMP                 medale miodow manuka             MGO


Miody Manuka o wyższym stężeniu methylglyoxalu (MGO):

Inne produkty z Manuka:


Zobacz więcej informacji o miodach Manuka:
Miód Manuka, co to jest?

Miód Manuka, właściwości.
Miód Manuka, zastosowanie.

Miód Manuka, dawkowanie.
Methylglyoxal

Krzew Manuka

Manuka Health

Produkty, które mogą Ciebie zainteresować